Welkom bij Vaisnava Nieuws Nederland. Deze blog is speciaal opgezet voor de Nederlandse volgelingen van de Vaisnava’s. Veel teksten zijn niet vertaald naar het Nederlands om de originaliteit te behouden. Teksten die door professionele vertalers al vertaald zijn worden wel direct in het Nederlands gepost.


Het is de bedoeling dat volgelingen van alle Vaisnava organisaties in Nederland zich vrij voelen om ons te bezoeken. Alle Vaisnava’s worden hier gerespecteerd. Dit is een stap naar eenheid tussen de verschillende verenigingen, stichtingen enzovoort in de Nederlandse familie van Sri Caitanya Mahaprabhu.

U kunt naar beneden scrollen om de verschillende posts op deze pagina te zien. Klik op bovenstaande links om naar onze overige pagina’s te gaan.


Hare Krsna!

- VNN (Vaisnava Nieuws Nederland)

05-03-08

Het land van ware liefde

Het inherente doel van het leven is om bevrijd te raken van onwetendheid, om gelukkig te worden, om lief te hebben en om de onsterfelijkheid te bereiken. In de wereld waar wij leven wordt ons bestaan voortdurend bedreigd door ouderdom, ziekte en dood. Ze vormen een continue belemmering voor ons geluk en we moeten ze op een doordachte manier bestrijden en uitzoeken hoe we ervan bevrijd kunnen raken.

Op het moment dat we in aanraking komen met de juiste oplossing zullen alle vragen en problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dit kunnen we bereiken met behulp van de geopenbaarde geschriften en zelfgerealiseerde zielen. Het is een staat waarin alle knopen van het hart ontward zullen worden.

Ons hart zit vol met knopen. We binden onszelf vast met duizenden ideeën en gedachten. Maar er is een bepaald type kennis dat in ons neer kan dalen waardoor al deze knopen direct ontward zullen raken. Ineens zal dan blijken dat al die knopen allemaal onnodig zijn: dus maak ze los, maak ze allemaal los. Het zijn onze vijanden. We dachten dat ze onze vrienden waren, en daarom hebben we onszelf door deze ideeën laten binden.

Het innerlijke verlangen van ieder levend wezen gaat uit naar voldoening, geluk, zoetheid, schoonheid, liefde en genade. Als we ons hart op een eerlijke wijze onderzoeken, dan zal blijken dat het hart slechts naar liefde hunkert. We dwalen hier en daar rond in deze materiële wereld op zoek naar die liefde, maar die zoektocht loopt vaak op een teleurstelling uit. De onvermijdelijke dood zal de banden met onze geliefden uiteindelijk allemaal verbreken. Op deze wijze dolen we eindeloos rond, terwijl we voortgedreven worden door de aantrekking van de externe natuur. Maar hiermee vinden we niet waar ons hart naar verlangt.

Gelukkig zijn er vertegenwoordigers van een hogere wereld die ons komen helpen. Op verschillende manieren, zonder dat we het vaak in de gaten hebben, brengen zij informatie over die andere wereld. En op een gegeven moment leidt dit nieuws ertoe dat we een verlangen ontwikkelen om naar dat land terug te keren. Dat is de campagne van het Godsbewustzijn, die ons verteld over het land van ware liefde. Deze materiële wereld is slechts een klein onderdeeltje van de oneindige spirituele wereld, de oneindige oceaan van zoetheid. Daar is er voor iedereen een onderkomen.

- Srila Bhaktiraksaka Sridhar Gosvami Maharaja

Geen opmerkingen: