Welkom bij Vaisnava Nieuws Nederland. Deze blog is speciaal opgezet voor de Nederlandse volgelingen van de Vaisnava’s. Veel teksten zijn niet vertaald naar het Nederlands om de originaliteit te behouden. Teksten die door professionele vertalers al vertaald zijn worden wel direct in het Nederlands gepost.


Het is de bedoeling dat volgelingen van alle Vaisnava organisaties in Nederland zich vrij voelen om ons te bezoeken. Alle Vaisnava’s worden hier gerespecteerd. Dit is een stap naar eenheid tussen de verschillende verenigingen, stichtingen enzovoort in de Nederlandse familie van Sri Caitanya Mahaprabhu.

U kunt naar beneden scrollen om de verschillende posts op deze pagina te zien. Klik op bovenstaande links om naar onze overige pagina’s te gaan.


Hare Krsna!

- VNN (Vaisnava Nieuws Nederland)

23-05-08

Drakensburg

Klik om te vergroten:

1 opmerking:

mathuranath das zei

Leuke blog !
Mooi opgezet en de achtergrond-gedachte spreekt mij aan. Er leven vele vainavas in Nederland allemaal geïsoleerd op hen eigen eilandjes. Sectarisme is onze grootste vijand.

Ik mis nog een Nederlands discussie-forum waar op het heetst van de snede gediscussieerd kan worden over GV onderwerpen zonder dat we mekaar meteen aparadhi's gaan noemen of beledigd gaan lopen doen. Een volwassen discussie-forum waarin meningsverschillen worden gerespecteerd waar controverse evenwel niet uit de weg wordt gegaan. Siddhanta, institutionele problemen, programma's, twijfels over gurus, terug -en tegenslagen, opvoeding en sexualiteit. Alles moet in een sfeer van vrije meningsuiting, volwassenheid, rationaliteit en in het licht van vaisnavisme besproken kunnen worden zonder angst voor aparadha of excommunicatie.

Die openheid kan dan leiden tot duidelijkheid en verzoening. Verschillen over wie de sampradaya-acarya is, een maha-bhagavat guru, wanneer je naar lila-katha kan gaan luisteren, de val van de jiva, hoeveel rondjes op de mala, etcetera zullen altijd blijven bestaan. Echt. Maar laten we ons daardoor verdelen ?????